Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Namočite školjke u velikoj količini vode na 2 sata. Zamijenite vodu 2 ili 3 puta.
Isperite i ocijedite školjke. Kuhajte ih na jakoj vatri u Tefal dubokoj tavi dok se ne otvore. Ostavite ih u cjedilu, ali zadržite vodu u kojoj su se kuhale školjke.
U svojoj Tefal dubokoj tavi, nakon što Thermo-Signal postane crven, otopite komad putera i propržite nasjeckani luk. Deglazirajte vinskim irćetom dok gotovo potpuno ne ispari.
Deglaziranje predstavlja sipanje malo vode ili druge tečnosti na dno još vruće tave gdje ste upravo kuhali namirnice. To je način da preostale sokove namirnica pretvorite u ukusni umak.
Dodajte procijeđeni sok od kuhanja iz školjki. Nakon što proključa, ugasite vatru i dodajte vrhnje. Nakon što se zgusne poslije nekoliko minuta, procijedite.
Sipajte ga drugi put u duboku tavu, dodajte malo soli, bibera i kašiku nasjeckanog peršuna. Ostavite da se krčka na laganoj vatri. Servirajte školjke na tanjir. Prelijte ih sosom i dobro promiješajte. Pospite malo nasjeckanog peršuna.
Uživajte u ukusnom obroku!
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.