Stavite 1 tortilju u prethodno zagrijanu tavu. Prekrijte je sirom. Na vrh stavite dovoljnu količinu rakovog mesa ili drugog punjenja. Pustite da lagano porumeni na srednjoj temperaturi. Stavite drugu tortilju na vrh i okrenite da i ta strana porumeni ...
Za dekoraciju kriške đumbira stavite u tavu sa 2 supene kašike vode i sirupom od šećera šećerne trske. Kuhajte 5 minuta dok đumbir ne porumeni, pa pustite da se ohladi. Narežite ananas i krušku na dijelove i stavite ih u blender sa sokom od ananasa. ...
Odvojite karabatake od bataka. Zarežite karabatake do kosti. Zagrijte ulje u ekspres loncu. Pecite karabatake i batake sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih. Zamijenite povrćem, 20 cl vode i narezanim paradajzom i dobro promiješajte, skupljajuć ...
Dobro operite voće. Stavite voće, osim datula, u veliku posudu i prekrijte ključalom vodom. Ostavite da se namače 10 minuta. Izvadite tronožac i košaru. Stavite voće i tečnost u kojoj se namakalo u tavu. Dodajte šećer i začine. Koristite 2. nivo prit ...
Lagano popržite bijeli luk na malo maslinovog ulja sa nasjeckanim stabljikama bosiljka i cijelom svježom crvenom čili paprikom. Čili papriku jednom probodite nožem tako da ne eksplodira tokom prženja! Dodajte paradajz (ostavite ih cijele za početak). ...
Ogulite i nasjeckajte crveni luk. Nasjeckajte nekoliko listića korijandera. Ogulite i očistite škampe.Narežite sve škampe na 3 dijela (osim 8 škampi koje će poslužiti kao dekoracija). Zagrijete temeljac u loncu. U wok tavi zagrijte ulje i dodajte ška ...
Narežite govedinu i marinirajte je sa paprikom Zagrijte biljno ulje i dodajte crveni luk. Kada luk postane providan, dodajte govedinu. Pirjajte 3 do 4 minute pa dodajte kiselo vrhnje. Pustite da zavrije, začinite i servirajte. ...
Začinite meso solju, biberom i paprikom. Podesite termostat na 130°C u režim za pečenje (Sauté) pa ispecite meso i crveni luk u ulju. Kada porumeni dodajte češnjeve bijelog luka, koncentrat paradajza i brašno. Pirjajte od 2 do 3 minute. Podesite term ...
Narežite piletinu na komade i stavite je u posudu multipraktika sa vrhnjem, malo soli i bibera. Miješajte 2 minute na velikoj brzini. Narežite mrkve i grašak. Kuhajte povrće 5 minuta u parnoj posudi. Lagano pomiješajte povrće i piletinu. Napunite 4 p ...
Natopite hljeb u toploj vodi, pa ga pritisnite da ocijedite višak. Nasjeckajte peršun i umutite jaje. Dodajte sve te sastojke zajedno sa kuminom u mljeveno meso, pa dobro promiješajte. Narežite sir kačkavalj na komade, pa oblikujte mala ćufteta dlano ...
Zagrijte roštilj. Zagrijte tavu za doručak dok ne bude vruća i dodajte malo ulja i kobasice. Lagano zapržite dok ne porumene sa svih strana prije dodavanja slanine, krvavica, paradajza i gljiva. Protresite, a zatim cijelu tavu stavite pod roštilj i p ...