Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Ogulite i nasjeckajte crveni luk. Nasjeckajte nekoliko listića korijandera. Ogulite i očistite škampe.Narežite sve škampe na 3 dijela (osim 8 škampi koje će poslužiti kao dekoracija).
Zagrijete temeljac u loncu. U wok tavi zagrijte ulje i dodajte škampe (narezane i čitave), te ih propržite. Uklonite ih iz tave.
U istu tavu dodajte luk. Propržite ga malo i dodajte rižu. Dobro promješajte i pržite dok ne postanu kristalasti.
Dodajte bijelo vino. Reducirajte vino povremeno miješajući. Dodajite po kutljaču temeljca u rižu, miješajući konstantno. Kada je riža gotova, dodajte krem sir, korijander i komadiće škampi.
Promješajte. Narendajte parmezan po vrhu. Na vrh stavite čitave škampe. Pokrijte poklopcem i ostavite 3 minute da se ohladi prije serviranja.