Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Lagano popržite bijeli luk na malo maslinovog ulja sa nasjeckanim stabljikama bosiljka i cijelom svježom crvenom čili paprikom. Čili papriku jednom probodite nožem tako da ne eksplodira tokom prženja!
Dodajte paradajz (ostavite ih cijele za početak). Lagano začinite sa morskom solju i svježe mljevenim crnim biberom, pa pustite da lagano krčka 30 minuta.
Izvadite čili papriku, pa zgnječite paradajz kašikom. Ako je potrebno, začinite sa više soli i bibera, zatim dodajte malo vinskog sirćeta od crnog vina da jelo dobije malo oštriji okus. Umiješajte ubrane listove bosiljka.
U međuvremenu, dodajte tjesteninu u lonac sa slanom ključalom vodom. Skuhajte prema uputama sa pakovanja i ocijedite.
Dodajte sosu i miješajte dok sva tjestenina ne bude ravnomjerno prekrivena sosom. Servirajte, te pospite većom količinom parmezana.