Doručak iz tave

Doručak iz tave

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 kobasice chipolatas ili obične kobasice
  • 4 komada slanine, sušene ili prugaste
  • 4 kriške krvavice
  • 600 ml punomasnog organskog mlijeka
  • 2 komadića neslanog maslaca
  • 50 g sitnog šećera
  • 1 široka traka narandžine korice
  • Džem od jagoda ili seviljska marmelada od narandže

Priprema

Zagrijte roštilj.

Zagrijte tavu za doručak dok ne bude vruća i dodajte malo ulja i kobasice.

Lagano zapržite dok ne porumene sa svih strana prije dodavanja slanine, krvavica, paradajza i gljiva. Protresite, a zatim cijelu tavu stavite pod roštilj i pržite dok sastojci ne postanu hrskavi.

Korištenjem rukavice za rernu vratite tavu na ploču za kuhanje pa razbijte 4 jaja i dodajte ih u pečenu hranu u tavi.

Stavite tavu nazad ispod roštilja i pecite dok jaja ne budu pečena onako kako volite. Ona će povezati kompletnu smjesu sastojaka.

Prebacite doručak iz tave na dasku, začinite sa malo soli i bibera i navalite. Izvrsno ide sa mnogo tosta sa maslacem, smeđim sosom i kečapom.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta