Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Ako želite da vam ova torta u potpunosti uspije onda bi bilo dobro da koristite kvalitetnu bijelu čokoladu. Izlomite je na kocke, pa je zajedno sa vrhnjem za šlag rastopite na pari. Kada se sastojci sjedine, kremu ostavite u frižider da se hladi.
Za to vrijeme pripremite biskvit. Puter, šećer i ulje izmiksajte dok ne dobijete kremu, a potom u nju dodajite jedno po jedno jaje. Kada se i posljednje jaje lijepo umuti dodajte brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo. Miksajte dok se namirnice ne sjedine, pa na kraju ulijte gusti jogurt, ili pavlaku. Iako je za biskvit bilo potrebno mnogo miksanja, Žarko nije imao problema, jer je imao veliku pomoć Tefala.
Lijepo umiješanu kremu za biskvit izlijte u kalup za tortu, ili okruglu tepsiju, a u posebnoj zdjeli pomiješajte sastojke za cimet dodatak (cimet, puter, šećer i brašno). Cimet dodatak izlijte po kremi za biskvit po vlastitoj želji, ili cik-cak kao što je to učinio Žarko. Biskvit pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Kremu od bijele čokolade je najbolje ostaviti par sati u frižideru, a potom je ohlađenu izmiksati. To će kremu dodatno zgusnuti i povećati joj volumen. Ukoliko vam je biskvit ispao predebeo, možete ga prepoloviti, pa napraviti tortu sa dvije kore. Za koju god se varijantu, na kraju, odlučite bitno je da krema od bijele čokolade bude na vrhu. Bijelu tortu koja miriše na cimet dodatno možete ukrasiti sa malo kakao praha i izrendanom bijelom čokoladom.
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.