Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Zagrijte šećer u prahu i vodu u neprijanjajućoj šerpi iz Tefala. Pričekajte da karamela porumeni (ne miješajte). Sklonite s vatre i dodajte soljeni puter, promiješajte i dodajte svježe vrhnje. Ostavite da se ohladi.
Ulijte mlijeko u tanjir. U posudi umutite jaje. Koristite brioš star nekoliko dana. Narežite ga na kriške debljine 1 cm. Krišku prvo umočite u mlijeko, a zatim u umućeno jaje. Zagrijte svoju tavu i pričekajte da Termo-Signal postane potpuno crven.
To znači da je tava dostigla savršenu temperaturu za početak kuhanja. Zagrijte malo biljnog ulja i kuhajte po parče brioša po nekoliko minuta sa svake strane. Kriška će izvana biti hrskava, a iznutra mekana.
U tanjur stavite brioš i nalijte malo toplog karamela na vrh.
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.