Brioš poput pudinga od hleba sa slanim karamel maslacem

Brioš poput pudinga od hleba sa slanim karamel maslacem

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

Sastojci

  • 4 velike kriške brioša
  • 90 g šećera u prahu
  • 3 kašike svježeg vrhnja
  • 100 ml vode
  • 30 g slanog putera
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka

Priprema

Zagrijte šećer u prahu i vodu u neprijanjajućoj šerpi iz Tefala. Pričekajte da karamela porumeni (ne miješajte). Sklonite s vatre i dodajte soljeni puter, promiješajte i dodajte svježe vrhnje. Ostavite da se ohladi.

Ulijte mlijeko u tanjir. U posudi umutite jaje. Koristite brioš star nekoliko dana. Narežite ga na kriške debljine 1 cm. Krišku prvo umočite u mlijeko, a zatim u umućeno jaje. Zagrijte svoju tavu i pričekajte da Termo-Signal postane potpuno crven.

To znači da je tava dostigla savršenu temperaturu za početak kuhanja. Zagrijte malo biljnog ulja i kuhajte po parče brioša po nekoliko minuta sa svake strane. Kriška će izvana biti hrskava, a iznutra mekana.

U tanjur stavite brioš i nalijte malo toplog karamela na vrh.