Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Skuhajte smrznuti grašak u velikoj količini ključale vode. Ocjedite. Brzo ih rashladite u ledenoj vodi, kako bi zadržali svoju divnu zelenu boju. Pomješajte sa wasabi pastom, soli i vrhnjem. Sve stavite u cjediljku i propasirajte kako biste dobili savršen pire glatke teksture.
Uklonite grašak iz mahuna. Skuhajte ga poput smrznutog graška. Ohladite grašak i ostavite sa strane.
Ispržite komade grdobine u tavi na malo ulja. Neposredno prije završetka pečenja dodajte puter i sjemenke vanilije. Nastavite da pržite dok sa obje strane ne poprimi zlatnožutu boju. Prebacite komade grdobine u vatrostalnu posudu u stavite u pećnicu na 70°c sve dok sos ne bude gotov.
Deglazirajte pomoću bijelog vina, kako biste objedinili sve sokove nastale prilikom pečenja. Reducirajte sos pa dodajte vrhnje. Nakon ponovnog reduciranja sosa dodajte sol i biber. Istovremeno zagrijte pire od graška.
Podijelite pire na tanjire. Pospire čitav grašak po vrhu pirea. Stavite komade grdobine na tanjir i prelijte sve sosom.