Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Izmiksajte maslac sa peršunom, parmezanom, bijelim lukom i biberom dok se sastojci dobro ne sjedine. Smjesu sa maslacem ravnomjerno rasporedite preko jedne strane svake kriške hljeba. Stavite komad sira cheddar na stranu koja nije premazana maslacem od 2 kriške hljeba. Stavite mozzarellu sa sirom Gruyer i pospite sirom cheddar. Zatvorite sendviče sa ostatkom hljeba, tako da strana namazana maslacem gleda prema vani.
Odaberite program "sendvič" i pritisnite "OK". Nakon što ljubičasto indikacijsko svjetlo prestane bljeskati, stavite sendviče na gril i zatvorite poklopac.
Neka se peče dok indikacijsko svjetlo ne postane crveno ili dok se sir ne otopi, a hljeb ne tostira.
Savjeti: Mogućnosti kombinacija za ovaj sendvič su beskrajne! Dodajte slaninu, šunku, salamu, puretinu, paradajz, bosiljak, žalfiju ili pečene crvene paprike. Kombinaciju iz recepta zamijenite bilo kojom kombinacijom omiljenih sireva. Servirajte ovaj sendvič sa zdjelom tople supe za okrepljujući ručak ili laganu večeru.