Hrskavi zalogaji Jakobovih kapica sa pistacijama i parmezanom

Hrskavi zalogaji Jakobovih kapica sa pistacijama i parmezanom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cijena

  • Teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 8 Jakobovih kapica
  • 80 g parmezana
  • 40 g neslanih pistacija
  • 5 cl ulje od pistacija
  • 3 komada lisnatog peciva (1 dio za 3 komada peciva)
  • 20 g putera
  • 2 cl biljnog ulja
  • Sol i biber

Priprema

Grubo nasjeckajte pistacije. Izrežite sir na tanke trakice. Marinirajte Jakobove kapice u malo ulja od pistacija i dodajte sol i biber. Istopite puter i dodajte ulju.

Omekšajte lisnato tijesto ovom smjesom.

Izrežite svaki dio lisnatog tijesta na tri kruga. Stavite malo pistacija u sredinu svakog dijela tijesta.

Stavite Jakobovu kapicu na sredinu. Ukrasite sa trakicama parmezana. Presavijte i dobro zalijepite krajeve. Pecite najprije na strani na kojoj se nalazi sir sve dok ne dobije divnu zlatnu boju, a zatim okrenite na drugu stranu.

Poslužite uz salatu od radića ili mješanu zelenu salatu.