Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Ubacite peršun sa ruzmarinom i majčinom dušicom. Umiješajte ulje, senf, so, biber i bijeli luk da dobijete pastu kojom ćete premazati kotlete.
Odaberite program "kobasica/svinjetina/jagnjetina" i pritisnite "OK". Lagano namastite grijaće ploče uljem u spreju. Nakon što ljubičasto indikacijsko svjetlo prestane bljeskati, stavite kotlete na roštilj i zatvorite poklopac.
Pecite dok indikacijsko svjetlo ne poprimi boju željene zapečenosti; žuto je krvavo; narandžasto srednje, a crveno dobro pečeno. Prebacite kotlete na tanjir i prekrijte folijom. Pustite da odstoji 5 minuta prije serviranja.
Savjeti: Jagnjeće kotlete servirajte kao glavno jelo sa mini paradajzom i grilanim povrćem. Ili ih servirajte samostalno kao predjelo. Ako planirate zabavu, zamolite mesara da obradi kotlete "na francuski način", što znači da će ostrugati rebra kako bi bila čista, što će dati elegantniji izgled komadu mesa.