Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Stavite kopar, mladi luk, limunov sok, koricu limuna, bijeli luk i 1/2 kafene kašike (2 ml) soli i bibera (od svakog po jednu) u multipraktik. Miksajte dok ne bude sitno nasjeckano. Dok aparat još radi polako dodajte ulje dok se sve ne sjedini. Smjesu podijelite napola. Pomiješajte jedan dio sa kiselim vrhnjem pa ga stavite sa strane. Začinite losos sa ostatkom soli i bibera. Premažite ostatak smjese sa koprom preko lososa.
Odaberite program "Fish/Seafood" (riba/morski plodovi) pa pritisnite "OK". Lagano namastite grijaće ploče uljem u spreju. Nakon što ljubičasto indikacijsko svjetlo prestane bljeskati, stavite losos na roštilj i zatvorite poklopac.
Pecite dok indikacijsko svjetlo ne poprimi žutu boju. Servirajte losos sa smjesom uz kiselo vrhnje kao prilog.
Savjeti: Vađenjem lososa tokom žute faze pečenja dobit ćete filet lososa restoranskog kvaliteta sa sočnom sredinom lagano koraljne boje. Za elegantnu večeru losos servirajte sa mladim krompirom na pari i kratko blanširanim lisnatim povrćem poput blitve ili špinata.