Naparena crvena pastrmka sa povrćem u ribljem sosu

Naparena crvena pastrmka sa povrćem u ribljem sosu

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 fileta crvene pastrmke
  • 4 mrkve
  • 2 poriluka
  • 1 limun
  • 2 kašičice ribljeg sosa
  • 1 kašika svježeg sjeckanog korijandera
  • 1 kašika svježe sjeckane mente
  • 400 g kvinoje

Priprema

Kuhajte 400 g kvinoje 10 minuta u vašem Tefal loncu, sa sjeckanom mentom.

Ogulite mrkvu. Za maksimalnu udobnost i ergonomiju izrežite tanke kriške mrkve na svojoj Tefal dasci za rezanje.

Operite poriluk. Izrežite ga na tanke kriške. Stavite riblje filete u košarui kuhajte iznad vodene pare.

Dodajte narezano povrće i pospite sokom imuna i ribljim sosom. Parite 10 minuta. Poslužite sa svježim sjeckanim korijanderom. Uživajte!