Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Sitno naribajte koricu limete. Iscijedite sok limete i stavite sa strane. U zdjeli izmiješajte ½ kafene kašike korice limete, bijelog luka, maslinovog ulja, kumina, mljevenog korijandera i malo bibera da napravite marinadu. Skinite kožicu sa odrezaka tune.
Isperite je i tapkajući osušite kuhinjskim papirom. U tankom sloju premažite marinadom obje strane odreska tune.
Zagrijte Tefalovu tavu dok indikator toplote ne promijeni boju. Stavite odreske tune u tavu i pritisnite ih kako bi na kraju pripreme imali linije od pečenja.
Pecite 5 minuta, te po potrebi, smanjite temperaturu. Okrenite odreske i pecite još 5 minuta dok se riba dovoljno ne ispeče. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Servirajte odmah na toplom tanjiru za serviranje. Poprskajte sokom od limete i nasjeckanim korijanderom. Ukrasite kriškama limete.