Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
U Tefalovoj dubokoj posudi promjera 20 cm zagrijte maslinovo ulje i na blagoj temperaturi pržite mljeveni bijeli luk i luk oko 3 minute sve dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, usitnjene chilli papričice i origano.
Paradajz izgnječite poleđinom kašike. Prekrijte i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje, sve dok se tečnost sosa znatno ne smanji i sos ne zgusne. Za to vrijeme, u Tefalovoj posudi za tjesteninu promjera 20 cm proključajte veću količinu posoljene vode. Skuhajte tjesteninu u skladu sa uputstvima na ambalaži ili al dente i zatim je ocijedite.
Poslužite u toplim tanjirima i sipajte po kutlaču sosa. Pospite isjeckanim svježim bosiljkom i peršunom i dodajte parmezan.
Otporna neprijanjajuća obloga za svakodnevno kuhanje
Izuzetno izdržljivo posuđe iznutra i izvana
100% jednostavno čišćenje
Najbolja neprijanjajuća obloga otporna na ogrebotine
*U poređenju sa drugim oblogama iz Tefala. Interni abrazioni testovi.
Otporna neprijanjajuća obloga za svakodnevnu upotrebu
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička tava
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička tava
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička tava
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička šerpa
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička tava
Ekološki dizajnirana neprijanjajuća keramička tava
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.