Povrtni temeljac od kore povrća

Povrtni temeljac od kore povrća

  • 2000

    recipe.unit.UNIT_35

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 400 g kore od povrća i ostataka
  • Mrkva, zeleni dijelovi poriluka, lišće celera, celer, komorač, đumbir ... i još mnogo toga!
  • Ljuske od luka
  • 1 ili 2 češnja bijelog luka
  • 1 prstohvat crnog bibera
  • 1 prstohvat grube morske soli
  • 1 začinski buket
  • 2 litra vode

Priprema

Ugrijte svoj neprijanjajuću Tefal šerpu: kada Thermo-Signal postane potpuno tamnocrven, idealna je temperatura za početak kuhanja. Zgnječene režnjeve bijelog luka propržite na malo ulja.

Dodajte kore od povrća i obilno pokrijte hladnom vodom. Dodajte sol, biber u zrnu i začinski buket.

Pokrijte Tefal šerpu sa poklopcem kako biste uštedjeli energiju i ostavite da se krčka od 40 minuta do 1 sata za maksimalan ukus. Procijedite tečnost kako biste uklonili kore i ostatke: dobit ćete idealnu juhu za kuhanje tjestenine.