Rižoto sa piletinom i maslinama

Rižoto sa piletinom i maslinama

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • 250 g basmati riže
  • 1 crvena paprika
  • 1 nasjeckani luk
  • 400 g sjeckanog paradajza (limenka)
  • 85 g zelenih maslina
  • 2 zgnječena režnja bijelog luka
  • 1 kašičica paprike
  • 500 ml vode
  • 1 kockica pilećeg temeljca

Priprema

Zagrijte vodu u Tefal dubokoj tavi sa kockom pilećeg temeljca. Ostavite sa strane.

U svojoj Tefal dubokoj tavi propržite piletinu narezanu na komadiće na ulju tokom 3 minute na srednje jakoj vatri.

Pomiješajte s vremena na vrijeme. Dodajte nasjeckani luk i zgnječeni bijeli luk. Ostavite da se prži tokom 3 minute. Ponovo promiješajte.

Dodajte rižu i papriku i ostavite da se prži još 4 minute. Ulijte vrući temeljac i dodajte sitne kockice paprike. Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte tokom 5 minuta.

Dodajte nasjeckani paradajz i masline. Pokrijte i kuhajte 15 do 20 minuta dok riža ne omekša i dok više ne bude tečnosti u tavi.