Supa od piletine, leblebije i povrća

Supa od piletine, leblebije i povrća

Supe

  • 5

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 2 pileća filea sa kožicom (svaki od 150 g)
  • 1 supena kašika pilećeg temeljca u prahu
  • 1,5 litra vode
  • 3 češnja bijelog luka, oguljenog
  • So, biber, majčina dušica i lovor
  • 1 kafena kašika mljevenog kumina
  • 200 g leblebije, već skuhane
  • 200 g mrkve, oguljene
  • 200 g tikvica, opranih
  • Nasjeckano svježe začinsko bilje po sopstvenom izboru (bosiljak, korijander itd.)

Priprema

Narežite crveni luk tamnozelenim nastavkom.

Stavite crveni luk, bijeli luk, majčinu dušicu, lovor, vodu i pileći temeljac, kumin i pileći file u lonac. Pustite da proključa i kuhajte oko 20 minuta na niskoj temperaturi.

Izvadite pileće filete i narežite ih na komade.

Naribajte mrkvu narandžastim nastavkom. Naribajte tikvice crvenim nastavkom.

Sve to dodajte u supu i kuhajte 4 do 5 minuta na blagoj temperaturi. Probajte i začinite po želji te servirajte vruće sa začinskim biljem po sopstvenom izboru.

Varijanta: Servirajte sa kriškama integralnog hljeba za bogatiju supu.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta