Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Karamel: Stavite šećer u tavu. Kuhajte na srednjoj temperaturi, nakon čega će se šećer početi lagano karamelizirati. Povremeno promiješajte kako bi se smjesa ujedinila i jednako karamelizirala.
Dodajite pomalo vrhnja, te naposljetku puter. Dobro promješajte. Uklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.
Naspite po malo karamele u svaku posudicu za serviranje.
Krem: Pomješajte 100 g karamele sa vrhnjem i zatim mlijekom. U kukuruzni škrob dodajte 7 cl tečnosti. Dodajte preostalu tečnost. Pretresite u tavu za sos i kuhajte na umjerenoj temperaturi mješajući sve vrijeme.
Uklonite sa toplote i dodajte 2 žumanjka, te promješajte.
Odmah podijelite krem u posudice i ostavite da se ohladi.
Ukrasite karameliziranim kokicama.
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.