Svilenkasti krem sa karamelom, slanim puterom i kokicama

Svilenkasti krem sa karamelom, slanim puterom i kokicama

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 200 g tečnog vrhnja
  • 40 g slankastog putera
  • 180 g mlijeka
  • 260 g tečnog vrhnja
  • 25 g kukuruzni škrob
  • Karamelizirane kokice za ukras

Priprema

Karamel: Stavite šećer u tavu. Kuhajte na srednjoj temperaturi, nakon čega će se šećer početi lagano karamelizirati. Povremeno promiješajte kako bi se smjesa ujedinila i jednako karamelizirala.

Dodajite pomalo vrhnja, te naposljetku puter. Dobro promješajte. Uklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.

Naspite po malo karamele u svaku posudicu za serviranje.

Krem: Pomješajte 100 g karamele sa vrhnjem i zatim mlijekom. U kukuruzni škrob dodajte 7 cl tečnosti. Dodajte preostalu tečnost. Pretresite u tavu za sos i kuhajte na umjerenoj temperaturi mješajući sve vrijeme.

Uklonite sa toplote i dodajte 2 žumanjka, te promješajte.

Odmah podijelite krem u posudice i ostavite da se ohladi.

Ukrasite karameliziranim kokicama.