Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme mirovanja
Mus od bijele čokolade. Pomješajte šećer sa žumanjkom. Dodajte kukuruzni škrob u koji ste prethodno dodali agar i dobro izmješajte kako biste izbjegli grudvice. Dodajte mlijeko postepeno i ubacite i sjemenke vanilije (prepolovite mahunicu vanilije i dodajte samo njen sadržaj u mlijeko). Stavite smjesu u tavu za sos.
Kuhajte na srednjoj temperaturi, konstantno mješajući dok smjesa ne postane gusta. Smanjite temperaturu pa dodajte bijelu čokoladu. Nastavite zagrijavati i miješati dok se čokolada ne istopi. Prekrijte folijom (foliju stavite na samu površinu smjese kako biste spriječili stvaranje površinskog sloja). Ostavite da se ohladi (bez stavljanja u frižider).
Umutite tečno vrhnje. Kada je krem od bijele čokolagde skoro ohlađen, dodajte umućeni šlag u 2 dijela. Stavite smjesu u trokutastu foliju za glazuru. Ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru. Za pripremu sirupa, podgrijte kafu i šećer. Dodajte alkohol. Ostavite da se ohladi.
Potopite piškote u sirup i svaki stavite u porculanske posude. Prelijte piškote musom od bijele čokolade.
Prije serviranja, pospite sve gorkim kakao prahom.
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.