Začinjeni ramen sa đumbirom i keljom

Začinjeni ramen sa đumbirom i keljom

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 kriške svježeg đumbira
  • 50 dl povrtnog temeljca
  • 1 veliki pak choï (ili 2 mala)
  • 2 lista kelja
  • 3 kašičice sezamovog ulja
  • 1 češanj bijelog luka, svježe sjeckanog
  • Crvene ljute papričice (po vašem ukusu)
  • 1 kašika bijele miso paste
  • 300 g kuvanog ramena
  • Listovi korijandera

Priprema

Zagrijte sezamovo ulje u neprijanjajućoj Tefal tavi. Dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i čili sjemenke.

Kuhajte 2 minute na srednje jakoj vatri. Dodajte pak choï i sjeckani kelj. Pržite 2 minute.

Dodajte povrtni temeljac i stavite na jaku vatru, a zatim dodajte kriške đumbira.

Ostavite da se ukrčka na laganoj vatri 5 minuta. Dodajte miso pastu, dobro promiješajte i dodajte ramen. Ramen poslužite s temeljcem i sjeckanim korijanderom. Uživajte!