Zdrava kvinoja od bijelog luka, s peršunom i gljivama

Zdrava kvinoja od bijelog luka, s peršunom i gljivama

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 400 g mješanih gljiva
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 crvenog luka
  • 2 kašičice ribanog parmezana
  • 1 kocka povrtnog temeljca
  • 2 kašičice nasjeckanog peršuna
  • 1 kašika ulja repice
  • Sol
  • Biber

Priprema

Priprema

Ogulite i nasjeckajte bijeli i crveni luk. Operite gljive, odrežite im peteljku i narežite ih. Zagrijte ulje repice na svojoj Tefal tavi. Pričekajte da Thermo-Signal ™ postane crven. To ukazuje na pravu temperaturu za početak kuhanja.

Propržite crveni luk sa bijelim lukom na laganoj vatri 5 minuta. Dodajte kvinoju i dobro promiješajte. Otopite kocku temeljca u 45 dl vruće vode i dodajte je u tavu. Ostavite da se kuha 20 minuta na laganoj vatri.

Dodajte gljive i kuhajte do potpunog upijanja temeljca, oko 15 minuta. Začinite po svom ukusu solju i biberom. Dodajte parmezan i peršun. Uživajte!