TEFAL Aparat za kuhanje na pari Cocoon VC204010

Aparat za kuhanje na pari Cocoon VC204010 Ultrakompaktni aparat za kuhanje na pari za uživanje u zdravim obrocima

Tefal ultrakompaktni aparat za kuhanje na pari priprema ukusna i hranljiva jela bez ikakvih problema, nudeći zdravo kuhanje u ultra-kompaktnom formatu dizajniranom za potpunu udobnost. Patentirani sistem za odlaganje koji se može ulagati jedan u drugi oslobađa prostor u ormaru i na radnoj površini, štedeći vrijeme uz višeslojno kuhanje na pari u 3 posude koje vam omogućava da istovremeno kuhate različite sastojke—sa posudama bez BPA za zdrave i ukusne rezultate iz dana u dan.

Oznaka: VC204010

Praktičan aparat za kuhanje na pari za ukusna, zdrava jela koja će se svidjeti svima

Pripremite zdrava, ukusna jela za cijelu porodicu, uz ultrakompaktni aparat za kuhanje na pari.

Višeslojni sistem za kuhanje na pari s 3 posude velikog kapaciteta dizajniran je za kuhanje 3 obroka istovremeno, s genijalnim dizajnom koji se može složiti za ultra-kompaktno odlaganje i posudama bez BPA za zdrave rezultate kuhanja.

Otkrijte sve zdravstvene prednosti kuhanja na pari: metoda kuhanja s niskim udjelom masti koja održava punu nutritivnu vrijednost, okus, teksturu i boju.

Pametne karakteristike zaokružuju ovaj savršeni paket za pripremu namirnica na zdrav način.

Osnove
  • Izuzetno kompaktan dizajn

    Patentirani sistem koji štedi prostor i sadrži posude koje se mogu slagati jedna u drugu na dnu, za ultrakompaktno odlaganje i vrhunsku udobnost.

  • Zdravo kuhanje

    Uživajte u punim prednostima kuhanja na pari s niskim udjelom masti bez dodane masnoće – nježna metoda kuhanja koja održava potpunost vitamina, okus i nutritivnu vrijednost vaših sastojaka. Osim toga, posude ne sadrže BPA za potpuni mir.

  • Jednostavna upotreba

    Ovladajte svojim aparatom za kuhanje na pari u trenu s pametnim funkcijama kao što su tajmer na 60 minuta, svjetlo za grijanje, lako vidljiv nivo vode i neograničena upotreba uz mogućnost dopunjavanja vode dok je kuhanje na pari u toku.

  • Savršen kapacitet

    Višeslojni sistem velikog kapaciteta sa 3 posude koristi tri nivoa za kuhanje na pari odjednom, štedeći vrijeme dok nudi izdašne obroke dovoljno za posebne prilike, velike porodice i svakodnevnu upotrebu.

  • POPRAVLJIVOST TOKOM 15 GODINA

    Dizajniran za laku popravku, uz jeftinu i brzu isporuku rezervnih dijelova za 15 godina i više, zahvaljujući više od 6200 servisnih centara širom svijeta.

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Da, možete podgrijavati hranu. Postavite tajmer na oko 10 minuta (zavisno od vrste hrane) i pazite da je dovoljno vode u spremniku.
Vremenom, prirodni sokovi od hrane, kao što su mrkva ili cvekla, mogu obojiti posudu. To je normalna pojava. Mrlje se mogu očistiti limunovim sokom odmah nakon kuhanja.
Preporučujemo da najveće namirnice, koje treba najduže kuhati, postavite u najnižu košaru.
Namirnice su postavljene preblizu i imaju različito vrijeme kuhanja: probajte produžiti vrijeme kuhanja.
Kuhate previše namirnica u isto vrijeme: namirnice većih dimenzija ili namirnice koje se duže kuhaju stavite u donju košaru.
Nemojte stavljati previše namirnica u košaru za kuhanje na pari.
Uklonite kamenac iz aparata.
Usitnite namirnice.
Ukus namirnica je mnogo bolji kada su pripremljene na pari, zato bi trebalo umjereno dodavati začine.
Ukoliko je potrebno, pospite malo na hranu ili dodajte začinsko bilje u vodu za stvaranje pare kako biste začinili hranu.
Da. Nikada ne smijete ostaviti mali električni aparat bez nadzora dok je u upotrebi. Međutim, ne morate čitavo vrijeme nadgledati aparat za kuhanje na pari. Podesite tajmer i zvučni signal će vas obavijestiti kada je jelo gotovo. Nema opasnosti da će vam hrana zagoriti ili da je morate promiješati.
Oprez: Ne zaboravite staviti vodu u spremnik.
Sokovi hrane kuhane na pari sakupljaju se u posudi za sakupljanje soka. Ovi sokovi se mogu koristiti u pripremi bujona i soseva.
Ako se vremena kuhanja hrane u posudama razlikuju, započnite kuhanje koje zahtijeva najviše vremena u najnižoj posudi i onda dodajte gornju posudu/posude kako kuhanje odmiče da biste završili ciklus kuhanja.
Svo zamrznuto povrće možete kuhati na pari.
Preporučujemo korištenje konzerviranih ili prethodno skuhanih mahunarki u aparatu za kuhanje na pari. Treba ih osušiti i isprati, a zatim postaviti u košaru za kuhanje na pari. Ne treba ih prethodno natapati ili kuhati.
Da, možete ga pripremati u aparatu za kuhanje na pari. Potrebno je isto vrijeme pripreme kao i prilikom pripremanja na pari/u tavi za umake. Provjeravajte nivo vode i dopunjavajte po potrebi.
Da. Ako košara za kuhanje na pari ima dno koje se može ukloniti, tada možete ukloniti dno sa košara 2 i 3 i postaviti cijelo malo pile na najnižu košaru i tako kuhati na pari.
Da. Kako bi meso, piletina i riba bili sočni i ukusni, možete ih marinirati nekoliko sati prije kuhanja na pari.
Kod pripreme jela koja se dugo kuhaju, trebat ćete dopuniti spremnik vodom tokom kuhanja. Da biste dopunili spremnik vodom, koristite rukavice za pećnicu za podizanje poklopca i košare za kuhanje na pari. Pažljivo podignite i ispraznite vodu koja se sakupila u posudi za sakupljanje sokova, a zatim napunite spremnik za vodu koristeći hladnu netretiranu vodu iz slavine.
Vrijeme kuhanja je isto bez obzira koristite li jedan ili dva nivoa. Molimo pazite da hranu previše ne zbijete na prvi nivo kako biste osigurali da para može dosegnuti drugi nivo.
Jednostavno stavite jaja u košaru za kuhanje na pari. Vrijeme kuhanje je 12 minuta za 6 tvrdo kuhana jaja i 8 minuta za 6 meko kuhana jaja.
Ne dirajte zdjele i čaše tokom kuhanja i ne dodirujte uređaj dok proizvodi paru. Uvijek ga zaustavite prije toga.
Ne pomjerajte uređaj dok se u njemu nalaze tečnosti ili hrana.
Uvijek nosite zaštitne rukavice za rad sa posudama ili čašama nakon kuhanja.
Pokušajte sa dodavanjem svježeg začinskog bilja, limuna, bijelog luka, narandži ili čak crvenog ruka direktno na hranu.
Za poboljšanje okusa piletine, mesa i ribe s marinadama, upotrijebite sos za roštilj ili mješavine začina.
Rižu stavite u posudu za rižu i napunite vodom.
Posudu s rižom stavite u parnu košaru ili u najveću posudu i počnite kuhati.
Da, naročito kod recepata sa dugim vremenom kuhanja.
Također provjeravajte nivo vode tokom kuhanja za slučaj da ju je potrebno dopuniti.
Upotrijebite samo vodu iz slavine.
Kod nekih je recepata potrebno upotrijebiti foliju za zaštitu, kako bi se spriječila kondenzacija i zaštitila osjetljiva jela.
Upotrijebite specijalnu foliju za kuhanje ili foliju koja se može koristiti u mikrovalnoj pećnici.
Izbjegavajte aluminijumsku foliju koja često produljuje vrijeme kuhanja.
Da, oni su otporni na pranje suđa u mašini, ali ih je poželjno prati na najnižoj temperaturi ili na postavci za pretpranje.
Da, kamenac se mora uklanjati na 7 do 10 upotreba. Da biste to uradili, jednostavno sipajte u spremnik 1/3 sirćeta i 2/3 vode.
Ostavite da djeluje tokom jedne noći.
Isperite unutrašnjost spremnika za vodu toplom vodom više puta.
Nikad ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje.
U prosjeku, preporučujemo da aparat čistite na 7 do 10 upotreba kako bi se održao efikasan protok pare i produžio radni vijek aparata.
Da biste to uradili, jednostavno sipajte u spremnik 1/3 sirćeta i 2/3 vode.
Ostavite da djeluje tokom jedne noći.
Isperite unutrašnjost spremnika za vodu toplom vodom više puta.
Nikad ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje.
Aparat nije očišćen od kamenca nakon 7 do 10 upotreba. Uklonite kamenac.
[1. korak provjere] Jeste li vodu ulili na dobro mjesto?
Ulijte vodu u spremnik za vodu sa sivim dijelom u sredini (grijač).

[2. korak provjere] Jeste li u spremnik ulili dovoljno vode?
Ako u spremniku za vodu nema dovoljno vode, aparat neće moći postići paru. Čak i ako kuhanje traje kratko, trebali biste paziti da voda dođe najmanje do vrha grijača (sivi dio). Čak i ako ste ulili dovoljno vode, proći će određeni period vremena prije nego počne otpuštati paru.

[3. korak provjere] Je li grijač (sivi dio) prljav?
Ako su minerali iz vode prekrili grijač, on možda neće pravilno prenositi toplotu te se možda neće stvarati para. Ako dođe do promjena poput promjene boje grijača (u smeđu, crnu ili bijelu) ili guljenja površine, potrebno je pobrinuti se o grijaču. Uklonite kamenac s njega.
Ispravno funkcioniše. Turbo prsten okružuje grijač kako bi se voda koja se nalazi unutra efikasno zagrijavala. Predviđen je da ne stoji u ravnini i da se voda iz okolnog prostora koristi za proizvodnju pare. Molimo pazite da je turbo prsten pravilno usmjeren te da urez gleda prema dolje.
Površina grijača se ne guli. To je vjerojatno sloj koji se uhvatio na površini grijača. Uklonite kamenac s njega.
Ako u spremniku nema dovoljno vode, uređaj neće više zagrijavati.
Napunite ga ponovo do oznake za maksimalni nivo i uređaj će automatski ponovo započeti program kuhanja.
Tokom dopunjavanja spremnika upotrijebite rukavice i pazite da ne dodirujete vruće površine ili hranu koja se kuha.
Posude su opremljene odvojivim rešetkama, osim posude za otkapavanje na kojoj se uvijek moraju nalaziti pripadajuće rešetke.
Ako uklonite rešetke, povećat ćete zonu kuhanja za velike komade namirnica (cijelo pile, artičoke, jastog, karfiol, brokula itd.)
Da biste rešetke stavili u odgovarajući položaj:
• Držite rešetku na ispravnoj strani (kopča mora biti postavljena prema dolje)
• Stavite rešetku u posudu.
• Pritisnite zonu s kopčom kako biste zakačili posudu.
Za uklanjanje rešetki, pritisnite na vrh rešetke.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ne, možete kuhati sve vrste hrane: npr. meso, ribu, jaja, povrće, krompire, deserte od riže, kuskus itd.
Ne, prednost kuhanja na pari je ta da se ukusi i mirisi povrća ne miješaju, čak i ako su kuhani zajedno.
Aparat za kuhanje na pari ne radi pod pritiskom, već koristi ambijentalni pritisak.
Para u aparatu za kuhanje na pari ima temperaturu ključanja vode, tj. oko 100 °C.
Da, ali nemojte to činiti prečesto jer će to uzrokovati pad temperature i gubitak pare, što može usporiti kuhanje.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.