Odrezak lososa sa komoračem i sosom od limuna i maslaca

Odrezak lososa sa komoračem i sosom od limuna i maslaca

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 odreska lososa od 150 g
  • 3 kafene kašike sjemena komorača
  • 100 g maslaca
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber.

Priprema

Začinite odrezak lososa i pospite sjemenkama komorača. Stavite odreske lososa u rešetku zdjele, opremljene drškom koju je moguće pričvrstiti i kuhajte na pari 10 do 12 minuta.

Otopite maslac i dodajte sok od limuna. Skinite kožicu sa odrezaka i složite ih na zagrijani tanjir za serviranje.

Prelijte sos od limuna i maslaca preko njih. Servirajte.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta