Ukusni morski plodovi

Ukusni morski plodovi

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 250 g repa grdobine, narezanog na trakice
  • 4 velike školjke kapice, narezane napola
  • 2 supene kašike bijelog vina
  • 1 supena kašika svježe nasjeckanog peršuna
  • 1 lovorov list
  • sol i svježe mljeveni bijeli biber
  • 100 g kuhanih oguljenih velikih kozica
  • 1 supena kašika punomasnog vrhnja (po želji)

Priprema

Stavite trakice grdobine, bijelo vino, peršun, lovor i začine u posudu za rižu. Prekrijte neprijanjajućom folijom i stavite u donju košaru. Prekrijte poklopcem i kuhajte na pari 10 minuta.

Dodajte kozice i školjke kapice, prekrijte poklopcem i kuhajte na pari još 5 minuta.

Izvadite lovor i umiješajte punomasno vrhnje.

Prijedlog za serviranje: Servirajte u zdjeli za supu sa hrskavim hljebom koji će upiti riblje sokove.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta