Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Ogulite kruške, narežite ih popola izvadite sredinu.
Ulijte sok od limuna u otvorenu tavu i dodajte kruške. Kuhajte 3 minute.
Izvadite kruške.
U zdjeli izmiješajte jaja i šećer.
Zagrijte mlijeko u lončiću dok ne bude toplo.
Izmiješajte jaja i šećer. Narežite kruške na male kockice, ali nekoliko komadića ostavite za dekoraciju.
Stavite ih u 4 posude ili kalupa ramekin.
Izlijte smjesu sa jajima u posude ramekin.
Ulijte 1500 ml vode u ekspres lonac. Stavite tronožac na dno. Stavite ramekine u košaru, a nju stavite u ekspres lonac na tronožac.
Koristite 1. nivo pritiska. Zatvorite poklopac i primijenite puni pritisak.
Kuhajte 10 minuta.
Podignite lonac sa štednjaka i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi bez mijenjanja regulatora pritiska.
Kada indikator pritiska padne, otvorite poklopac. U međuvremenu pripremite sos od karamele.
U lončiću bez miješanja istopite šećer dok se ne formira karamela.
Dignite sa štednjaka i vrlo polako dodajite crème fraîche, miješajući cijelo vrijeme.
Vratite na štednjak i pustite da proključa.
Ostavite da se ohladi.
Izvadite dezerte iz kalupa i stavite na tanjir.
Oko njih prelijte sos od karamele.
Dekorirajte sa još nekoliko komadića kruške.