Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Narežite gljive na male listiće. Zagrijte maslinovo ulje u otvorenoj tavi. Lagano dinstajte gljive sa majčinom dušicom oko 5 minuta.
Dodajte crveni luk, bijeli luk, sjeckani peršun i začine. Promiješajte. Umiješajte jaja, vrhnje i mlijeko.
Namastite kalupe ramekin ili dariole otporne na toplinu. Kašikom dodajte smjesu sa gljivama. Stavite tronožac na dno tave. Ulijte 750 ml vode. Stavite kalupe u košaru, a ostatak na tronožac. Prekrijte starim tanjirom otpornim na toplinu.
Koristite 1. nivo pritiska. Zatvorite poklopac i primijenite puni pritisak. Kuhajte 15 minuta. Podignite lonac sa štednjaka i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi bez mijenjanja regulatora pritiska. Kada indikator pritiska padne, otvorite poklopac. Ostavite kalupe da se ohlade, otpustite strane i pažljivo skinite.