Tortilja sa jagnjetinom

Tortilja sa jagnjetinom

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 700 g jagneće lopatice
  • 1 crveni luk
  • 12 mrkvica sa lišćem
  • 150 g cherry paradajza
  • 400 g malih krompira La Ratte vrste
  • 20 g pasiranog paradajza
  • 1 začinski buket
  • 1/3 kafene kašike pirea od bijelog luka
  • 2 dezertne kašike maslinovog ulja
  • So, biber

Priprema

Narežite meso na kocke duge 4 cm.

Ogulite crveni luk i narežite ga na tanke kriške.

Pažljivo operite mrkvu (nemojte je guliti). Pažljivo operite krompir (nemojte ga guliti) i narežite ga napola ako je prevelik.

Zagrijte ulje u ekspres loncu. Pustite meso da porumeni.

Ulijte 25 cl vode da ga deglazirate. Skupite sve sokove nastale tokom kuhanja.

Dodajte pasirani paradajz i promiješajte. Dodajte svo povrće.

Dodajte začinski buket i pasirani paradajz. Začinite solju i biberom.

Zatvorite ekspres lonac i ostavite da kuha 10 minuta nakon što ventil počne zviždati.

Uzmite tortilje pa preko njih rasporedite sos da malo omekšaju. Dodajte mješavinu i čvrsto ih zarolajte.

Pojedite odmah.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta